Toilet aan boord van een vliegtuig. Deze afbeelding dient ter illustratie.

767 maakt tussenlanding door defecte toiletten

Een Boeing 767 van OpenSkies heeft afgelopen maandag een ongeplande tussenlanding gemaakt omdat alle toiletten aan boord niet meer werkten. Het toestel week uit naar het Ierse Shannon, waar de passagiers de toiletten konden gebruiken.

Volgens The Independent besloten de piloten uit te wijken nadat de 172 passagiers geklaagd hadden over de defecte toiletten. Het toestel was afkomstig uit Newark en was onderweg naar Parijs-Orly. Omdat het probleem in de lucht niet opgelost kon worden, landde het vliegtuig in Shannon. Daar konden passagiers wel naar het toilet en kon een onderhoudsploeg het euvel aan alle twaalf toiletten oplossen. Een woordvoerder van British Airways laat weten “heel veel excuses te maken voor de vertraging die werd opgelopen. Maar veiligheid is onze hoogste prioriteit.”

Na een vertraging van twee uur kon de Boeing weer vertrekken vanuit Ierland. Parijs werd zonder verdere problemen bereikt. De bewuste 767 vloog in een eerder leven bij British Airways, de moedermaatschappij van OpenSkies.

About Redactie

Redactie
Up in the Sky is een website waarop dagelijks actueel luchtvaartnieuws wordt gebracht, opmerkelijke berichten en achtergrondartikelen. Voor iedereen met interesse in de luchtvaart. Van amateurs tot professionals, voor iedereen interessante berichten.