Twee keer O&N feest

Voor de echte Oud & Nieuw liefhebber heeft PrivateFly een goede ‘aanbieding’: twee keer het nieuwe jaar inluiden.Feest 1
Het eerste feest begint om 20:00 uur lokale tijd in Sydney. Het feest mag je zelf uitzoeken. Rond 01:00 uur moet de feestganger vertrekken, naar het vliegveld. Op twaalf kilometer van de stad staat op het kleine Sydney Kingsford Smith airport een Gulfstream G650ER klaar. Vertrek om 02:00 uur, enkele minuten nadat de passagiers aankwamen.

Feest 2
Aan boord biedt PrivateFly een feestje aan met champagne, een entertainment systeem, wijnen en een op maat gemaakte catering door een flight attendant. Aan boord slapen kan natuurlijk ook om weer op te laden voor het volgende feest. Aan boord van de G650 kunnen 8 tot 18 passagiers.

Feest 3
Aankomst in Los Angeles is om 19:00 uur lokale tijd. De stad loopt 19 uur ‘achter’ op Sydney. Daar kan het volgende feest beginnen. Vijf uur later is het weer twaalf uur.

Kosten? 180 duizend Euro, maar dan heb je wel drie feestjes.

Goedkoper
United Airlines vlucht 890 vliegt ook een jaar terug in de tijd.

De 787-9 vertrekt in 2017 en komt aan in 2016. De vlucht gaat van Shanghai naar San Fransisco. Vertrek is om kwart over twaalf op 1 januari 2017. Halverwege de vlucht over de Grote Oceaan passeert het toestel het punt waar het als eerste nieuwjaar is. Dan vliegt de Dreamliner weer het oude jaar in. Aankomst in San Fransisco is om 19:20 uur, lokale tijd. Op 31 december 2016. Uiteraard is dit niet de enige lijnvlucht die in 2017 vertrekt en in 2016 aankomt.

Tijd genoeg om nog naar een feest te gaan en nog een keer 2016 uit te luiden. Of passagiers na een tien uurvlucht daar nog zin in hebben is een tweede.

O&N overslaan
Voor de Oud&Nieuw haters is er ook een goede optie: Qantas vlucht 8. Deze vlucht vertrok op 30 december om 20:05 uur vanuit Dallas en kwam om 06:02 uur aan, op 1 januari. De passagiers hebben 31 december dus volledig overgeslagen. Om ook de naweeën van O&N te missen zou de O&N hater ook een dag later kunnen gaan. Vier uur voor de jaarwisseling vertrekt het toestel en komt op 2 januari aan. Geen vuurwerk, geen champagne, geen schansspringen en geen wals uit Wenen.

About Redactie

Redactie
Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.