Een P-3CK ©Allan Henderson/Wikipedia

Koreaans vliegtuig lost per ongeluk raketten

Een Koreaans patrouillevliegtuig van de marine, een P-3CK, heeft per ongeluk meerdere projectielen gelost in de Japanse Zee, dit meldt de Korea Times. Het ongeval gebeurde rond 6:10 uur lokale tijd, toen een copiloot onbedoeld op de noodknop drukte, waarmee wapens werden gelost.

Ongeladen
Het vliegtuig verloor twee harpoenraketten, twee torpedo’s en twee dieptebommen. Het was de bedoeling om de knop in te drukken waarmee een boei gelost kon worden om geluidsgolven van onderzeeërs waar te nemen. Doordat de raketten niet geladen waren zijn ze niet ontploft.

Waarde
De fout kost de Koreaanse marine veel geld. De waarde van de verloren wapens was in totaal 3 miljoen euro. Een mijnenveger en een bergingsschip zijn op weg gestuurd om de verloren projectielen op te sporen.

Een beambte van de marine verklaarde dat de marine ervoor zal zorgen dat dit nooit meer gebeurt.

About Redactie

Redactie
Up in the Sky is een website waarop dagelijks actueel luchtvaartnieuws wordt gebracht, opmerkelijke berichten en achtergrondartikelen. Voor iedereen met interesse in de luchtvaart. Van amateurs tot professionals, voor iedereen interessante berichten.