Schiphol groeit in 2016 met negen procent

Amsterdam Airport Schiphol heeft in haar jubileumjaar een recordaantal van 63,6 miljoen passagiers verwelkomd. Dat is een groei van 9,1% ten opzichte van 2015. Ook Eindhoven Airport zag haar passagiersaantal sterk toenemen met 9,3%, naar 4,7 miljoen reizigers. Van Rotterdam The Hague Airport maakten in 2016 1,6 miljoen reizigers gebruik, een groei van 0,2%.

Het aantal vliegbewegingen steeg in 2016 minder snel dan het aantal passagiers. Vliegtuigen zitten dus voller. Er waren op Schiphol 479 duizend vliegbewegingen, een plus van 6,3 procent. Eindhoven kende 30.900 vliegbewegingen (plus 7,2 procent). Op Rotterdam waren er 17,500 bewegingen, precies evenveel als in 2015.

Het vrachtvolume op Amsterdam Airport Schiphol nam toen met 1,8% naar 1,7 miljoen ton.

About Redactie

Redactie
Up in the Sky is een website waarop dagelijks actueel luchtvaartnieuws wordt gebracht, opmerkelijke berichten en achtergrondartikelen. Voor iedereen met interesse in de luchtvaart. Van amateurs tot professionals, voor iedereen interessante berichten.