Lufthansa niet langer grootste maatschappij van Europa

Voor het eerst in acht jaar is de Lufthansa Group niet meer de grootste luchtvaartmaatschappij van Europa, gemeten naar passagiersaantallen. Die eer gaat nu naar Ryanair.

In 2016 vervoerde Ryanair 117 miljoen passagiers, een groei van 15 procent. De Lufthansa Group bleef steken op 110 miljoen, goed voor een bescheiden toename van 2 procent.

Onder de Lufthansa Group vallen behalve Lufthansa ook Eurowings, SWISS en Austrian. Volgend jaar wordt Brussels Airlines volledig bij de groep ingelijfd.

De bronzen medaille is voor IAG, het moederbedrijf van BA, Iberia, Aer Lingus en Vueling. Daar steeg het aantal passagiers pro forma met 6 procent naar 101 miljoen.

En Air France-KLM? De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie moet genoegen nemen met de vierde plaats. Het aantal reizigers nam met 4 procent toe naar 93 miljoen (enkel door KLM en Transavia).

In 2008 was Air-France-KLM nog de Europese nummer 1.

About Redactie

Redactie
Up in the Sky is een website waarop dagelijks actueel luchtvaartnieuws wordt gebracht, opmerkelijke berichten en achtergrondartikelen. Voor iedereen met interesse in de luchtvaart. Van amateurs tot professionals, voor iedereen interessante berichten.