A380 ©Airbus

Airbus verwacht glorieuze toekomst voor A380

Airbus heeft veel vertrouwen in de A380. CEO Fabrice Bregier erkende vandaag op de jaarlijkse persbriefing dat de verkopen langzaam gaan, maar denkt dat die vanzelf weer zullen aantrekken.

Bregier wijst naar Heathrow: “Voor het eerst werd in 2016 tien procent van de passagiers op Heathrow met een A380 vervoerd. Dat was 8 procent in 2015, en 6 procent in 2014.”

Op Heathrow valt door de drukte maar een beperkt aantal slots te verdelen, met als gevolg dat maatschappijen alleen hun capaciteit kunnen verhogen door grotere toestellen in te zetten.

Bregier denkt dat er door de toenemende vraag naar vliegtickets meer ‘Heathrows’ ontstaan: “We zullen in de komende jaren meer overvolle luchthavens krijgen, wat bewijst dat de A380 een toekomst heeft.”

Productie
Voorlopig gaat de productie van de A380 echter omlaag. In 2016 werden er nog 28 toestellen geleverd, vanaf volgend jaar wordt dat aantal verminderd naar 12.

Inmiddels is zo’n driekwart van de bestelde A380’s geleverd, waardoor Airbus dringend behoefte heeft aan nieuwe kopers om de productie ook na 2020 te kunnen voortzetten.

In 2016 werden er slechts twee A380’s verkocht (aan Emirates).

About Neal Luitwieler

Neal Luitwieler
Redacteur. Neal is gek op reizen. Als hij niet op de redactie hoeft te zijn, dan is hij wel ergens aan de andere kant van de wereld te vinden. Hij heeft een bachelor in International Studies en begint volgend jaar aan een master journalistiek