Eén van de voormalige 737-300's van Lufthansa.

Laatste Boeing 737 van Lufthansa vertrokken

Lufthansa heeft afscheid genomen van haar laatste Boeing 737. Het toestel met de naam ‘Karlsruhe’ vertrok dinsdag naar een vliegtuigdealer in Orlando.

Omdat de Boeing 737-300 niet in één keer van Duitsland naar Florida kan vliegen, werden onderweg tussenstops gemaakt in IJsland (Keflavik) en de Amerikaanse staat Maine (Bangor).

De ‘Karlsruhe’ kwam gisteren aan in Orlando, waar de vliegtuigdealer Automatic LLC zich bevindt. Dat bedrijf zal een nieuwe eigenaar zoeken of het toestel verhuren.

Lufthansa zette in oktober voor het laatst Boeing 737’s in op lijnvluchten. De maatschappij heeft ervoor gekozen om de Europese vloot te standaardiseren en alleen nog met Airbussen te vliegen.

De Duitse maatschappij vloog sinds 1968 met de kleine Boeing, die liefkozend Bobby werd genoemd. In een periode van 48 jaar werden 250 miljoen passagiers met de 737’s vervoerd.

Bekijk hieronder een (Duitstalig) filmpje over de laatste lijnvluchten in oktober:

About Redactie

Redactie
Up in the Sky is een website waarop dagelijks actueel luchtvaartnieuws wordt gebracht, opmerkelijke berichten en achtergrondartikelen. Voor iedereen met interesse in de luchtvaart. Van amateurs tot professionals, voor iedereen interessante berichten.