De vorige A340 van de SLM ©Paul Spijkers

SLM heeft grote uitbreidingsplannen; wil naar New York

Surinam Airways (de SLM) heeft grote uitbreidingsplannen, zo laat directeur Robbi Lachmising aan Caribbean News Now weten. De maatschappij wil de vloot vernieuwen en nieuwe routes openen.

Voor de expansie richt de SLM zich op buurland Guyana. Dat land heeft geen nationale maatschappij, maar wel een bloeiende oliesector, waardoor Lachmising er veel kansen ziet liggen.

“Wij willen de flag carrier van Guyana worden”, aldus de directeur. Zijn bedrijf heeft al een succesvolle hub in het land: de luchthaven van hoofdstad Georgetown.

Momenteel vliegt de SLM vanaf daar naar Paramaribo, Miami en Orlando. Lachmising wil daar routes naar New York en Havana aan toevoegen, mits hij daarvoor de benodigde vliegrechten krijgt.

Ook wil de maatschappij haar vloot vernieuwen. Daarbij moeten de verouderde Boeing 737-300’s – eventueel met hulp van de Surinaamse overheid – vervangen worden door modernere vliegtuigen.

Eind vorig jaar kondigde de SLM al een uitgebreide samenwerking met TUI Nederland aan.

About Redactie

Redactie
Up in the Sky is een website waarop dagelijks actueel luchtvaartnieuws wordt gebracht, opmerkelijke berichten en achtergrondartikelen. Voor iedereen met interesse in de luchtvaart. Van amateurs tot professionals, voor iedereen interessante berichten.