©Curimedia

United neemt versneld afscheid van de Boeing 747

United neemt sneller dan gepland afscheid van de Boeing 747. Aan het eind van dit jaar moet de laatste jumbojet uit de vloot verdwenen zijn.

Volgens de originele planning zou de laatste 747 pas in 2018 vertrekken. Het management van United heeft zich echter bedacht, zo schrijft president Scott Kirby in een brief aan werknemers:

“Tegenwoordig zijn er efficiëntere, goedkopere en betrouwbaardere widebody-vliegtuigen beschikbaar, die meer comfort bieden aan onze klanten op intercontinentale vluchten.”

“Om die reden zeggen we vaarwel tegen de Queen of the Skies, die al onderdeel uitmaakt van onze vloot sinds we voor het eerst met haar vlogen tussen Californië en Hawaii in 1970.”

Momenteel heeft United nog twintig Boeing 747’s in de vloot. Die worden voor het grootste deel vervangen door nieuwe Boeing 777-300ER’s.

About Redactie

Redactie
Up in the Sky is een website waarop dagelijks actueel luchtvaartnieuws wordt gebracht, opmerkelijke berichten en achtergrondartikelen. Voor iedereen met interesse in de luchtvaart. Van amateurs tot professionals, voor iedereen interessante berichten.