Groot vooralarm Air Canada Schiphol

Een toestel van Air Canada deed zaterdagochtend een noodoproep vanwege een technisch mankement. Het gaat om een A330-343 van Air Canada.

Vlucht AC824 was onderweg van Toronto naar Amsterdam. Een woordvoerster van Schiphol zegt tegen Up in the Sky dat het toestel inmiddels veilig geland is. “Het wordt nu verder geïnspecteerd”, aldus de woordvoerster.

Hydraulisch systeem
De piloten meldden rond 09:43 aan de verkeerstoren dat er een hydraulisch probleem is, dat ze niet meer kunnen sturen en dus niet in staat zijn om te taxiën en daardoor de baan blokkeren. Hulpverleners staan klaar aan de grond om het toestel weg te slepen. Een woordvoerster van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) laat aan Up in the Sky weten dat het vooralarm werd afgegeven vanwege technische problemen.

About Michael Stoelinga

Michael Stoelinga
Redacteur. Michael studeert journalistiek in Ede en maakt daarmee van zijn hobby zijn beroep. Hij doet aan paragliding en maakt graag muziek.