Vulkaan Etna - ©BenAveling/Wikipedia
Vulkaan Etna - ©BenAveling/Wikipedia

Vulkanische aswolk lost op; Catania heropend

Activiteiten op de luchthaven van Catania worden gestaag hervat. Het gros van de wolk met vulkanisch as is weg.De meeste vluchten werden zaterdagmiddag hervat. Verschillende vluchten moesten uitwijken naar Palermo en Comiso nadat de luchthaven vrijdagavond sloot.

Uitbarsting
De vulkaan Etna veroorzaakte een explosie toen het contact met sneeuw op de berghelling maakte. Hierdoor raakten tien mensen gewond, waaronder wetenschappers die recente uitbarstingen onderzochten. De vulkaan op Sicilië is de meest actieve ter wereld.

About Redactie

Redactie
Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.