Lounge A380

Ambtenaren mogen businessclass vliegen

Alle ambtenaren van het rijk mogen sinds dit jaar businessclass vliegen voor reizen langer dan zes uur. Dat meldt RTL Nieuws.

Het was zo dat de regels per ministerie verschilden. Dat is nu gelijk getrokken.

Verbeterd
Er is voor gekozen om de regelingen op alle ministeries gelijk te trekken naar de beste regeling. Dat was die op Buitenlandse Zaken. Bij veel andere ministeries mochten bijvoorbeeld alleen topambtenaren business reizen, of als er direct na aankomst gewerkt moest worden.

Kosten
RTL Nieuws schat dat de extra kosten op tien miljoen euro komen te liggen door de ruimere regeling. Het ministerie van Binnenlandse Zaken zegt tegenover RTL voor de regeling te hebben gekozen om het eenvoudig te maken. Er wordt niks gezegd over de extra kosten.

About Redactie

Redactie
Up in the Sky is een website waarop dagelijks actueel luchtvaartnieuws wordt gebracht, opmerkelijke berichten en achtergrondartikelen. Voor iedereen met interesse in de luchtvaart. Van amateurs tot professionals, voor iedereen interessante berichten.