AirlinesIncidentenOnderwerp

United 767 en Delta A330 keren terug naar Schiphol

Pech voor twee grote Amerikaanse maatschappijen vandaag: zowel een Boeing 767 van United als een Airbus A330 van Delta moesten onverwacht terugkeren naar Schiphol.United
United-vlucht 2823 steeg om kwart over één vanmiddag op voor een vlucht van Amsterdam naar Newark New York, maar moest al gauw omkeren vanwege een technisch mankement, zo bevestigt een woordvoerder van de maatschappij tegenover Up in the Sky.

Het ging om een zogeheten herpositioneringsvlucht, waardoor er geen gewone passagiers in het vliegtuig zaten. De elf crewleden aan boord van de Boeing 767-300 zijn veilig geland. Het is nog niet bekend wanneer het toestel weer vertrekt.

Het vluchtpad van UA2823 ©Flightradar24

Delta
Eerder vanochtend keerde Delta vlucht 71 al terug naar Schiphol, eveneens kort na het opstijgen. Ook dit vliegtuig, een Airbus A330, had te kampen met een technisch mankement, zo zegt de maatschappij in reactie op vragen van Up in the Sky.

Aan boord van de Delta-vlucht zaten wel passagiers; zij zijn na terugkomst op Schiphol overgeboekt naar latere vluchten. “Wij bieden de passagiers onze excuses aan voor eventueel ongemak, maar de veiligheid heeft altijd onze prioriteit”, aldus het bedrijf.

Het vluchtpad van DL71 ©Flightradar24

Tags

Neal Luitwieler

Senior editor. Neal is gek op reizen, het liefst per vliegtuig, kan hij meteen een review schrijven. Want daar houdt hij ook van. Hij begint dan ook in de loop van dit jaar aan een master journalistiek. Neal heeft al een bachelor in International Studies.