AirlinesNieuwsOnderwerp

KLM ruilt weer order voor 787-9 om

KLM groeit hard en heeft meer capaciteit nodig. Om die reden heeft de maatschappij besloten om weer een order voor de Boeing 787-9 om te ruilen voor de grotere Boeing 787-10, zo bevestigt een woordvoerder tegenover Up in the Sky.Totale bestelling
Door de omruil ontvangt KLM nu in totaal dertien 787-9’s en acht 787-10’s. Hoeveel stoelen KLM in de laatstgenoemde vliegtuigen zal plaatsen is nog niet bekend, maar in standaardconfiguratie biedt de 787-10 plaats aan 40 passagiers extra ten opzichte van zijn kleine broertje.

Tweede keer
Het is de tweede keer dat KLM haar bestelling voor de 787-10 vergroot. Eerst zouden er zes toestellen bij het Nederlandse bedrijf in dienst treden, maar eind vorig jaar werd er ook al een 787-9 omgeruild voor dit grotere type. Het is niet bekend hoeveel KLM moet bijbetalen voor de upgrade.

787-10 Dreamliner roll-out (c) Boeing

Naar verwachting wordt de eerste 787-10 in 2019 aan de maatschappij geleverd.

Met dank aan lezer Richardonaviation voor de tip!

Tags

Gerelateerde artikelen

Neal Luitwieler

Senior editor. Neal is gek op reizen, het liefst per vliegtuig, kan hij meteen een review schrijven. Want daar houdt hij ook van. Hij begint dan ook in de loop van dit jaar aan een master journalistiek. Neal heeft al een bachelor in International Studies.