AirlinesOnderwerpProfessional

Ook Lufthansa stopt met Doha-route

Lufthansa stopt de verbinding tussen Frankfurt en Doha, omdat de route onrendabel is. KLM stopte om deze reden al eerder met vluchten van Amsterdam naar de hoofdstad van Qatar.Levensvatbaar
Lufthansa bevestigt tegenover Flightglobal vanaf eind oktober niet meer naar Qatar te vliegen. De maatschappij vliegt vanaf Frankfurt naar Koeweit en dan door naar Doha en doet dit met een A330-300. “De route was commercieel niet levensvatbaar”, aldus een woordvoerder. Vanaf het winterseizoen vliegt de Airbus alleen een retourtje Koeweit.

1993
De maatschappij vliegt sinds 1993 op Doha. In 2016 werd de stop-over in Koeweit toegevoegd, volgens de woordvoerder was dat toen al omdat de vlucht niet goed liep. Na 24 jaar komt er nu dus een einde aan deze Lufthansa vluchten. Qatar Airways vliegt twee keer per dag op zowel München als Frankfurt en dagelijks naar Berlijn.

KLM
KLM stopte eerder al met haar vluchten naar Doha. Na 33 jaar kwam bij ingang van het zomerseizoen 2017 daar een einde aan. In een persbericht zei de maatschappij daarover: “Deze vlucht is niet meer rendabel nadat Qatar Airways in juni 2015 direct is gaan vliegen op Schiphol.” Qatar Airways vliegt dagelijks met een 777-300ER naar Amsterdam.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky – het betere luchtvaartnieuws.