Team

Up in the Sky wordt gemaakt door een team van mensen met een passie voor de luchtvaart. We brengen dagelijks actueel luchtvaartnieuws, opmerkelijke berichten en achtergrondartikelen. Voor iedereen met interesse in de luchtvaart.

 • Anne Bakker

  Anne Bakker

  Recensent boeken. Anne is MA in Book & Digital Media (Universiteit Leiden) en is soms op de spottersplaats bij Schiphol te vinden, maar alleen als de patatkraam er staat. Ze doet de (eind)redactie en boekenrubriek.
 • Bas Joosse

  Bas Joosse

  Adjunct-hoofdredacteur. Bas Joosse is journalist en was als kind al gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol en komt er graag. Hij schrijft nu veel over lokaal bestuur en over de luchtvaart.
 • Joeri van Ormondt

  Joeri van Ormondt

  Hoofdredacteur. Joeri woonde vanaf z'n geboorte 'onder' de Zwanenburgbaan. Hij is MSc in de bedrijfskunde (Rijksuniversiteit Groningen). Samen met Sander heeft hij UpintheSky opgericht en is daar nu hoofdredacteur.
 • Maurits Vink

  Maurits Vink

  Fotograaf/redacteur. Is veel in de buurt van vliegtuigen te vinden en reist hiervoor graag naar het buitenland. Hij heeft zijn studie International Aviation Operations afgerond en studeert nu Crossmediale Communicatie. Naast luchtvaart is hij geïnteresseerd in grafisch vormgeven.
 • Redactie Upinthesky

  Redactie Upinthesky

  Up in the Sky is een website waarop dagelijks actueel luchtvaartnieuws wordt gebracht, opmerkelijke berichten en achtergrondartikelen. Voor iedereen met interesse in de luchtvaart. Van amateurs tot professionals, voor iedereen interessante berichten.
 • Sander Schellinger

  Sander Schellinger

  Sander is trainer en coach en werkt veel met piloten. Hij is samen met Joeri oprichter van Up in the Sky.
 • Arno Visser

  Arno Visser

  Redacteur België. Arno is communicatie professional en heeft al ruim 30 jaar passie voor luchtvaart en reizen. Met deze combinatie levert hij regelmatig nieuws- en achtergrond-bijdrages.
 • Eva Schouten

  Eva Schouten

  Eva Schouten is financieel-economisch journalist met een bijzondere belangstelling voor de luchtvaartsector. Naast Up in the Sky werkt ze als freelancer onder andere ook voor het Algemeen Dagblad.
 • Henk Koopmans

  Henk Koopmans

  Redacteur. Henk studeert Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is vooral geïnteresseerd in airport operations. Hij hoopt in de toekomst mee te kunnen werken aan het ontwerp van luchthavens wereldwijd.
 • Jelmer Jillings

  Jelmer Jillings

  Webdeveloper. Jelmer studeert Aviation aan de HvA en naast zijn studie maakt hij websites voor (beginnende) bedrijven. Lifegoal: Een relaxt leven in Oostenrijk met als baan piloot voor Austrian Airlines.
 • Joris Overtoom

  Joris Overtoom

  Fotograaf. Fotografie en luchtvaart zijn begrippen die gecombineerd kunnen worden. Joris voegt daar graag "creatief" aan toe. Hij studeert Aviation in Amsterdam.
 • Kris Pronk

  Kris Pronk

  Fotograaf. Kris is sinds jongs af aan al gefascineerd door de burgerluchtvaart en alles daar om heen. Hij studeert op dit moment voor ondernemer detailhandel, maar is van plan daarna een luchtvaartstudie te gaan doen. Zijn doel is om altijd kwalitatief hoogwaardige foto's te publiceren.
 • Leonard van den Broek

  Leonard van den Broek

  Redacteur/fotograaf. Opgegroeid in Eindhoven, werd zijn interesse voor de luchtvaart gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren heeft Leonard vele vliegbases bezocht in binnen- en buitenland, op zoek naar interessante verhalen en aansprekende foto's over de militaire luchtvaart.
 • Michael Stoelinga

  Michael Stoelinga

  Redacteur. Michael studeert journalistiek in Ede en maakt daarmee van zijn hobby zijn beroep. Hij doet aan paragliding en maakt graag muziek.
 • Michiel Stol

  Michiel Stol

  Redacteur. Michiel is freelance journalist die ooit probeerde piloot te worden. Dat is helaas niet gelukt. Voor hem is het mooiste plekje op de wereld het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.
 • Neal Luitwieler

  Neal Luitwieler

  Redacteur. Neal is gek op reizen. Als hij niet op de redactie hoeft te zijn, dan is hij wel ergens aan de andere kant van de wereld te vinden. Hij heeft een bachelor in International Studies en begint volgend jaar aan een master journalistiek
 • Patrick Smit

  Patrick Smit

  Patrick combineert foto’s maken met zijn interesse in de luchtvaart. Hij studeert luchtvaarttechnologie in Delft nadat hij de opleiding tot vliegtuigonderhoud technicus had afgerond.
 • Quint Koops

  Quint Koops

  Redacteur. Quint is al vele jaren zeer geïnteresseerd in de luchtvaart. Sinds 2011 doet hij aan zweefvliegen in z’n vrije tijd. Momenteel studeert Quint Aviation Studies aan de Hogeschool van Amsterdam.
 • Rob Ruigrok

  Rob Ruigrok

  Redacteur. Interesse in luchtvaart sinds z’n jeugd. Lucht- en Ruimtevaarttechniek gestudeerd aan de TU Delft. De afgelopen 25 werkzaam geweest bij het NLR in Amsterdam, meest recent als hoofd van de afdeling Cockpit en Flight operations. Rob is privé vlieger op de Cessna 172.
 • Saskia Roelofs-van Velsen

  Saskia Roelofs-van Velsen

  Research- redacteur. Saskia studeerde communicatie en is gefascineerd door de luchtvaart. Leest eerder luchtvaartbladen dan vrouwenglossy’s. Door haar longreadartikelen probeert zij de lezer dichterbij het onderwerp te brengen.
 • Ying de Jong

  Ying de Jong

  Redacteur. Ying heeft altijd al veel interesse gehad in vliegtuigen en de organisatie er omheen. Momenteel studeert ze Aviation Operations in Amsterdam.
 • Bjorn Hassert

  Bjorn Hassert

  Columnist. Bjorn werkt als strategisch planner op Brussels Airport. In deze column vertelt hij over de passie, verbazing en, heel soms, frustratie die de dynamiek van een luchthaven bij hem oproept.
 • Daan Vermeer

  Daan Vermeer

  Redacteur. Zijn eerste vlucht ging op zijn 12e gepaard met klamme handjes. Sinds 2008 vliegt hij met camera naar alle denkbare uithoeken ter wereld - zonder die zweethandjes - om er reisreportages te maken. Zijn werk kom je bijvoorbeeld tegen in National Geographic Traveler, Condé Nast Traveler, het FD en Zin.
 • Ewout Pahud de Mortanges

  Ewout Pahud de Mortanges

  Fotograaf. Van jongs af geïnteresseerd in luchtvaart omdat zijn moeder werkte voor Martinair Holland. Sinds 2010 reist hij de hele wereld over om zijn passie vast te leggen op beeld. Daarnaast is hij professioneel hockey coach in Nederland en India.
 • Goof Bakker

  Goof Bakker

  Columnist. Goof Bakker is naast reclame-tekstschrijver vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52 van de Stichting Postbellum. Hij geeft bovendien sinds 2006 de glossy PlaneOwner uit (voorheen Pilots & Planes), in uiterst prettige samenwerking met AOPA-NL. Sinds 2002 schrijft hij een column in Piloot & Vliegtuig, en al sinds 1994 artikelen in diverse bladen, kranten (NRC/Volkskrant) en magazines. Hij rijdt motor (Honda XR500) en Corvette (1972). Meer weten? Facebook ‘Postbellum’ of www.goofbakker.nl.
 • Hans de Jong

  Hans de Jong

  Columnist. Hans de Jong is onafhankelijk luchtvaartconsultant. Hij helpt Indonesië om de luchtvaartveiligheid te verbeteren en is voorzitter van de Stichting vrienden van AviAssist. Voor Nederland sloot hij ruim honderd bilaterale luchtvaartafspraken.
 • Remco de Wit

  Remco de Wit

  Redacteur/Fotograaf. Remco is jurist, communicatie-adviseur en luchtvaartfotograaf. Hij volgt ontwikkelingen in de luchtvaart op de voet en legt ze graag op foto vast.
 • Sieto van der Heide

  Sieto van der Heide

  Redacteur/YouTuber. Maakt sinds 2015 video's voor zijn YouTube-kanaal NeverNotFlying en deelt die video's ook op Up. Vliegt graag in First Class (wie niet?), maar Business of Economy is ook prima, zolang het maar vaak en ver is!