Team

Up in the Sky wordt gemaakt door een team van mensen met een passie voor de luchtvaart. Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky – het betere luchtvaartnieuws.

 • Anne Bakker

  Anne Bakker

  Recensent. Anne is MA in Book & Digital Media (Universiteit Leiden) en is soms op de spottersplaats bij Schiphol te vinden, uitsluitend als de patatkraam er staat. Anne is verantwoordelijk voor de boekenrubriek.
 • Bas Joosse

  Bas Joosse

  Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol en komt er graag. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.
 • Joeri van Ormondt

  Joeri van Ormondt

  Hoofdredacteur. Joeri woonde vanaf z'n geboorte 'onder' de Zwanenburgbaan. Hij is MSc in de bedrijfskunde (Rijksuniversiteit Groningen). Joeri is mede-oprichter van Up in the Sky. Daarnaast is hij actief als logopedist.
 • Maurits Vink

  Maurits Vink

  Fotograaf. Maurits is daar waar vliegtuigen zijn, in of buiten Nederland. Hij is afgestudeerd in International Aviation Operations en studeert nu Crossmediale Communicatie. Maurits heeft ook interesse in marketing en grafische vormgeving.
 • Redactie Upinthesky

  Redactie Upinthesky

  Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.
 • Sander Schellinger

  Sander Schellinger

  Uitgever. Sander is in het dagelijks leven actief als trainer / coach en werkt daarbij veel met piloten. Bij Up houdt hij zich onder andere bezig met de commerciële zaken. Sander studeerde bedrijfskunde en is mede-oprichter van Up in the Sky.
 • Eva Schouten

  Eva Schouten

  Senior editor. Eva is financieel-economisch journalist met een bijzondere belangstelling voor de luchtvaartsector. Behalve voor Up in the Sky, werkt Eva als freelancer voor het Algemeen Dagblad en andere kranten van De Persgroep.
 • Henk Koopmans

  Henk Koopmans

  Senior editor. Henk studeert Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in airport operations. Henk hoopt in de toekomst mee te kunnen werken aan het ontwerp van luchthavens over de hele wereld.
 • Jelmer Jillings

  Jelmer Jillings

  Webdeveloper. Jelmer studeert Aviation aan de Hogeschool van Amsterdam, naast zijn studie maakt hij websites voor (beginnende) bedrijven. Jelmer wil later graag in Oostenrijk wonen en daar dan werken als piloot voor Austrian Airlines.
 • Joris Overtoom

  Joris Overtoom

  Fotograaf. Joris houdt van luchtvaart èn van fotografie. In zijn ideale wereld combineert hij dit, met een snufje creativiteit erbij. Joris studeert Aviation Studies aan de Hogeschool van Amsterdam en wil van luchtvaart zijn werk maken.
 • Kris Pronk

  Kris Pronk

  Fotograaf. Kris is altijd al gefascineerd geweest door de burgerluchtvaart en alles daar omheen. Hij studeert nu voor ondernemer detailhandel, als hij dat heeft afgerond, wil Kris verder studeren. Uiteraard iets dat te maken heeft met luchtvaart.
 • Leonard van den Broek

  Leonard van den Broek

  Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.
 • Michael Stoelinga

  Michael Stoelinga

  Senior editor. Michael studeert journalistiek in Ede en kan dankzij zijn werk als redacteur bij Up in the Sky hetgeen hij leert, meteen in praktijk brengen. Michael is contentmanager bij Flashlight Media, filmt en monteert en maakt graag muziek.
 • Michiel Stol

  Michiel Stol

  Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.
 • Neal Luitwieler

  Neal Luitwieler

  Senior editor. Neal is gek op reizen, het liefst per vliegtuig, kan hij meteen een review schrijven. Want daar houdt hij ook van. Hij begint dan ook in de loop van dit jaar aan een master journalistiek. Neal heeft al een bachelor in International Studies.
 • Patrick Smit

  Patrick Smit

  Fotograaf. Patrick combineert zijn passie voor fotografie met zijn interesse in de luchtvaart. Hij heeft een opleiding tot technicus vliegtuigonderhoud gevolgd. Dat je met zo'n opleiding meerdere kanten op kunt, blijkt wel. Patrick werkt nu bij ASML.
 • Quint Koops

  Quint Koops

  Redacteur. Quint is al vele jaren zeer geïnteresseerd in de luchtvaart. Sinds een aantal jaar doet hij in zijn vrije tijd onder andere aan zweefvliegen. Op het moment studeert Quint Aviation Studies aan de Hogeschool van Amsterdam.
 • Rob Ruigrok

  Rob Ruigrok

  Redacteur. Rob heeft Lucht- en Ruimtevaarttechniek gestudeerd aan de TU Delft en heeft 25 jaar voor het NLR in Amsterdam gewerkt, meest recent als hoofd van de afdeling Cockpit en Flight operations. Rob is privé vlieger op de Cessna 172.
 • Saskia Roelofs-van Velsen

  Saskia Roelofs-van Velsen

  Redacteur. Saskia studeerde communicatie en is gefascineerd door de luchtvaart. Leest eerder luchtvaartbladen dan vrouwenglossy’s. Met haar longreadartikelen neemt Saskia de lezer mee de diepte in, bij diverse (luchtvaart) onderwerpen.
 • Ying de Jong

  Ying de Jong

  Redacteur. Ying heeft altijd al wat met vliegtuigen en de organisaties die met luchtvaart te maken hebben. Daarom is ze ook Aviation Operations gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam en levert ze bijdragen aan Up in the Sky.
 • Daan Vermeer

  Daan Vermeer

  Redacteur / fotograaf. Daan vliegt sinds 2008, met camera, naar alle uithoeken van de wereld om daar reisreportages te maken. Zijn werk kom je behalve op Up in the Sky onder andere tegen in National Geographic Traveler, het FD en Zin.
 • Ewout Pahud de Mortanges

  Ewout Pahud de Mortanges

  Fotograaf. Ewout raakte bevangen door het luchtvaartvirus, doordat zijn moeder voor Martinair Holland werkte. Sinds 2010 reist hij de hele wereld over om zijn passie vast te leggen op beeld. Daarnaast is hij professioneel hockey coach in Nederland en India.
 • Goof Bakker

  Goof Bakker

  Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij geeft PlaneOwner uit en schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.
 • Hans de Jong

  Hans de Jong

  Columnist. Hans is onafhankelijk luchtvaartconsultant. Hij helpt Indonesië om de luchtvaartveiligheid te verbeteren en is voorzitter van de Stichting vrienden van AviAssist. Hans maakte voor Nederland ruim honderd bilaterale luchtvaartafspraken.
 • Remco de Wit

  Remco de Wit

  Redacteur / fotograaf. Remco is jurist, communicatie-adviseur en luchtvaartfotograaf. Hij volgt de ontwikkelingen in de luchtvaart op de voet en legt ze graag op foto vast. Bovendien levert Remco ook tekst-bijdragen voor Up in the Sky.
 • Sieto van der Heide

  Sieto van der Heide

  Redacteur / YouTuber. Sieto maakt sinds 2015 video's voor zijn YouTube-kanaal NeverNotFlying en deelt die video's ook op Up. Vliegt graag in first class, maar businessclass of economy is ook prima, zolang het maar vaak en ver is.
 • Sponsored Content

  Sponsored Content

  Uw bedrijf ook op Up in the Sky? Neem contact op voor de mogelijkheden!