fbpx
Airlines

Toeslagen – Wat levert het maatschappijen op?

©Upinthesky.nl

Toeslagen

Nu ook de gevestigde maatschappijen als KLM steeds meer producten of diensten verzinnen waar de passagier extra voor moet betalen is het wel leuk om eens te kijken wat het oplevert. Er is een rapport verschenen waar het keurig op een rijtje staat.

De 53 in kaart gebrachte maatschappijen hebben samen $27,1 miljard aan inkomsten binnengekregen.
United haalde het meeste op met $5,3 miljard. Air France-KLM staat met $1,2 miljard op plaats 6, tussen Ryanair ($1,4 miljard) en easyJet ($1,1 miljard).

Als gekeken wordt naar het percentage van deze opbrengsten ten opzichte van de totale opbrengsten verdwijnt Air France-KLM uit de top 10 en gaat naar plaats 31. Ryanair staat op 4 met 21,8% en easyJet op 6 met 19,5%. De maatschappijen onderaan zijn China Southern (0,7%), Emirates (0,5%) en Garuda (0,2%)
Passagiers van Qantas geven het meest uit: $56,21, Air France-KLM $15,57 en bij Garuda wordt maar liefst $0,34 per passagier uitgegeven.

Opvallende cijfers

  • KLM verkoopt ongeveer 500 economy comfort seats per dag wat $65 miljoen per jaar oplevert.
  • 18 mensen betalen voor een vaste plek op iedere Ryanair vlucht
  • Norwegian ontvangt $6,9 miljoen van Norwegian Finans Holding voor de naam Bank Norwegian Visa Card.
  • Earlybird Boarding levert Southwest %161miljoen op.
  • Ryanair priority boarding koopt 7-8% van de mensen

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button