fbpx
Vliegtuigen

Cseries first flight

De nieuwe Bombardier Cseries (CS100) heeft vandaag zijn eerste vlucht gemaakt. Het Flight Test Vehicle 1 (FTV1) met registratie C-FBCS werd gevlogen door captain Charles Ellis. De vlucht vertrok van Montréal–Mirabel International Airport om 9:55 lokale tijd en landde om 12:25.

Captain Ellis is uiteraard zeer tevreden: “FTV1’s state-of-the-art flight deck was responsive and comfortable, and the aircraft handled exactly as expected. Overall, we had a very productive first flight and an excellent start to the flight test program.”

Er is 5 jaar aan het toestel gewerkt en is bedoeld voor de markt vaan 100 tot 149 passagiers. De Cseries bereikte een hoogte van 12.500 feet (3810 meter) en een airspeed van 230 knot (426 km/u). “In-flight tests included flap and landing gear retractions and extensions; in-flight manoeuvres that included a simulated landing; and early validation of the flight control system. Additionally, we’re also delighted that many of our guests commented on the impressive and quiet performance during takeoff and landing”.

De komende maanden zullen in totaal 5 testtoestellen aan het flight test program deelnemen. De listprice voor de CS100 is $ 63 miljoen en de CS300 moet $72miljoen kosten, voor de kortingen uiteraard. Vergelijkbare toestellen an Aribus en Boeing kosten $70 tot $92 miljoen. Bombardier claimt 20% minder brandstof te verbruiken.

 


 

 

©Bombardier
©Bombardier
©Bombardier
©Bombardier

 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button