fbpx
AirlinesOpmerkelijk

Virgin en Skyteam

Virgin en Skyteam. Verschillende media berichten dat Virgin Atlantic zou willen toetreden tot Skyteam. Volgens het Financieele Dagblad zou Richard Branson deze week hebben gezegd:

“Een combinatie van Air France-KLM en Virgin Atlantic zou logisch zijn. Ik hou me niet bezig met de dagelijkse gang van zaken bij het bedrijf, maar ik ben ervan overtuigd dat we in de komende maanden met Skyteam zullen praten. Er is sprake van wederzijds respect, een samenwerking is niet uit te sluiten.”

Verwonderlijk is het niet aangezien in februari de Chief Operation’s Officer een soortgelijke uitspraak heeft gedaan:

“Being able to compete with BA-AA is pretty important to us”  Virgin COO Julie Southern told The Financial Times on Sunday. “We will look at SkyTeam, and I suspect in due course you may see us joining SkyTeam, but we’ll only do it if it makes economic sense to the business.”

En december heeft Delta Airlines het 49% belang in Virgin Atlantic overgenomen van Singapore Airlines. Delta is een belangrijk lid van Skyteam. Delta en Virgin werken ook aan een samenwerking wat betreft transatlantische vluchten. Dankzij de aandelen overname van Delta heeft Skyteam landingsrechten op Heathrow.

 

In oktober 2012 zei Branson al tegen Bloomberg: “Virgin Atlantic has always enjoyed its independence, but since pretty well every competitor that we have has an alliance I think we have finally decided that to survive we need to have an alliance,”

 

Skyteam

Bijna alle grote maatschappijen zijn bij een alliantie aangesloten, Skyteam, Star Alliance of One World. Skyteam bestaat nu uit 19 maatschapijen. Samen voeren ze 15.000 vluchten per dag uit naar 1024 bestemmingen in 178 landen. Voor de reiziger heeft een alliantie als groot voordeel dat overstappen makkelijk is en de airmiles zijn uitwisselbaar.

Virgin

Virgin Atlantic bestaat sinds 1984. Momenteel heeft het een vloot van 40 toestellen (A330, A340, 747). Er zijn A380’s en 787-9’s besteld. Virgin vliegt vanaf London Heathrow en Gatwick naar 35 bestemmingen.

 


Virgin en Skyteam KLM_Skyteam_Livery

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button