fbpx
Onderwerpen

Virgin Galactic: Nog enkele maanden

De eerste 700 tickets zijn verkocht volgens The Daily Telegraph. Hiermee heeft Virgin Galactic de financiële middelen om snel te starten met de commerciële vluchten. In 2014 moet het al zover zijn.

Virgin Galactic testvlucht

Op 6 september is de tweede testvlucht uitgevoerd. Het draagtoestel WhiteKnightTwo bracht het SpaceShipTwo tot een hoogte van 14.300m waarna het losgekoppeld werd. SS2 ontbrandde vervolgens nog 20 sec zijn eigen motor om een hoogte van 21km te bereiken. Daarna kwam het veilig terug op aarde met de unieke manier met half opgeklapte vleugels.

Vluchten

Als het testprogramma voorspoedig blijft verlopen zullen al snel de commerciële vluchten gestart worden. In het eerste jaar wil Virgin het aantal mensen die in de ruimte geweest zijn (minder dan 500 tot nu toe) verdubbelen.


Virgin_Galactic

Virgin Galactic
©Steve Elliott

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button