fbpx
Airlines

Nieuwe Emirates vlucht DXB-AMS vervalt in de zomer

Door werkzaamheden aan de landingsbanen in Dubai schrapt Emirates de tweede vlucht. Tussen 1 mei en 20 juli zal de vlucht (EK149/EK150 uitgevoerd door een 777-200LR) niet vliegen. De dagelijkse A380 vlucht blijft zoals die nu is.

2e vlucht

Op 31 juli maakte Emirates bekend een tweede dagelijkse vlucht naar Amsterdam toe te voegen aan het route netwerk. Vanaf 4 december vertrekt om 16:10 de triple seven om om 20:40 op Schiphol aan te komen. Anderhalf uur later (22:10) vertrekt de kist weer naar Dubai, aankomst daar: 07:40.

DXB Runway

Op 8 augustus maakte Emirates bekend dat ze 15% van de circa 1450 dagelijkse vluchten zal schrappen wegens onderhoud aan de landingsbanen op Dubai. Gister werden nog extra vluchten geschrapt. Dubai Airports start met een 80 dagen durend opknap programma voor beide landingsbanen op Dubai International Airport. De hele maand mei zal de zuidelijke runway gesloten zijn. Daar worden extra taxiways gebouwd om de capaciteit te vergroten. Vervolgens gaat de noordelijke runway dicht tot 20 juli zodat er nieuw asfalt gelegd kan worden en verbeteringen aan de verlichting kunnen worden aangebracht. Vanwege de beperkte capaciteit zullen alle vracht, charter en general aviation vluchten worden omgeleid naar Al Maktoum International Airport. Er zullen circa 28% minder vluchten zijn op DXB.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button