fbpx
Incidenten

Virgin Australia take-off afgebroken om botsing te voorkomen

Een Virgin Australia vlucht heeft maandagochtend op Canberra Airport de take-off af moeten breken om een botsing te voorkomen. Het ging om vlucht VA631 naar Sydney, uitgvoerd met een ATR72-500, vertrektijd: 7:45 (lokale tijd). De ATR had toestemming om op te stijgen en begon aan de take-off. Na enkele seconden werd deze toestemming ingetrokken. Volgens een woordvoerder van de luchthaven duurde het langer dan gedacht voordat het toestel begon met de take-off. Op de kruisende landingsbaan kwam namelijk een klein vliegtuig binnen. Volgens de woordvoerder kon het toestel rustig remmen en was er ruimte zat.
Een passagier vond echter dat het toestel “slammed on the breaks” en dat het slechts enkele seconden scheelde.


Na het afbreken is het Virgin toestel naar de opstelplaats getaxied en is alsnog veilig vertrokken met een kwartier vertraging. 39 Minuten later waren de 43 passagiers in Sydney.


Canberra_Airport

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button