fbpx
Airlines

Air France-KLM spreekt over noodlijdend Alitalia

De Franse krant Les Echos meldt Air France-KLM gepraat heeft over het uitbreiden van het belang in Alitalia. Volgens de krant heeft Alitalia een schuld van 1,1 miljard euro.

Belang

Air France-KLM heeft momenteel een belang van 25% in Alitalia. Daar is in 2009 €320 miljoen voor betaald. Volgens de insider die Les Echos heeft gesproken zou het belang niet boven de 50% mag komen, omdat ze dan de volledige schuld op de balans moeten nemen. KLM meldt in een persbericht dat er over de kwestie gesproken is, maar dat meer informatie nodig is.

Aandeel

Beleggers staan redelijk neutraal. Het aandeel begon lager, maar na een uurtje handel staat het grofweg op de koers van gister. RTL Z nieuws denkt dat AF-KLM er niet zo op zit te wachten en er min if meer ingezogen wordt. Als Alitalia failliet gaat zijn de problemen groter, maar nu meer geld erin steken is ook niet wenselijk omdat AF-KLM druk is met een eigen herstructureringsprogramma.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button