fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Airbus 29.000 nieuwe vliegtuigen in 2032

Airbus 29.000 nieuwe vliegtuigen nodige komende 20 jaar.

Volgens Airbus’ recente Global Market Forecast (GMF) zal er de komende 20 jaar (tot en met 2032 dus) een gemiddelde groei van de luchtverkeer van 4.7 procent per jaar zijn. Als dat klopt dan zijn er ruim 29.000 nieuwe passagiersvliegtuigen en vrachtvliegtuigen nodig. Hiervan zullen ongeveer 10.000 nodig zijn om bestaande vliegtuigen te vervangen.

Vervoer door lucht zal steeds beter bereikbaar worden in alle delen van de wereld, toekomstige reizen zullen dan ook steeds meer via de lucht gemaakt worden. Zeker in de opkomende markten. Groeiende economie, groeiende middenklassen, betaalbaarheid en zo nog een aantal factoren zorgen er voor dat mensen en regio’s steeds meer verbonden worden.

Een uitgebreide presentatie van Airbus is hier te vinden.

De vraag is natuurlijk in hoeverre het vliegtuigbouwers gegeven is om in de toekomst te kijken. Vrijwel jaarlijks worden er dergelijke berichten de wereld in gebracht. Ook Boeing kan er wat dat betreft wat van. Maar goed, vorig jaar verwachtte Airbus nog dat er ruim 28.000 nieuwe kisten nodig zouden zijn tot en met 2031. Blijkbaar zijn de omstandigheden niet slechter geworden en is de stijgende lijn in verwachte aantal vliegtuigen nog steeds gerechtvaardigd.

We zijn benieuwd wat de voorspellingen ons volgend jaar zullen brengen!

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button