fbpx
Airlines

British Airways vliegt naar Chengdu

De KLM heeft vanaf nu concurrentie van British Airways (BA) op de reizen naar Chengdu (China). Voor BA is dit de vierde bestemming in China. In een voor de gelegenheid tot panda geverfde Boeing 777-200 werd de eerste vlucht uitgevoerd. British Airways gaat drie keer per week vliegen op de Chinese stad.

Chengdu  is de hoofdstad van de provincie Sichuan gelegen in het zuidwesten van China. In de negen stadsdelen van Chengdu wonen ongeveer 7 miljoen mensen en nog bijna 7 miljoen In het gebied rond de stad. Zestien kilometer ten zuidwesten van de stad ligt het internationale vliegveld Chengdu Shuangliu International Airport.

UK doet te weinig om Chinese toeristen aan te trekken
Volgens Willie Walsh, de topman van IAG, de moedermaatschappij van BA en Iberia, doet de UK te weinig om Chinese toeristen aan te trekken. Hij zegt dit in een interview met de Daily Telegraph. De verbinding met Chengdu zou al een jaar eerder gerealiseerd zijn als de strenge visa eisen voor Chinese toeristen en zakenmensen meer in lijn zouden zijn met de rest van Europa. De heer Walsh verwijt de Engeles regering een gebrek aan visie.


Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button