fbpx
AirlinesOnderwerpen

easyJet opent base in Hamburg

easyJet opent base in Hamburg. In het voorjaar van 2014 opent easyJet een base in Hamburg en zal het de base in Berlijn verder uitbreiden. Hiermee wil easyJet de reizigersaantallen in Hamburg verdubbelen tot 1 miljoen per jaar en de aantallen in Berlijn laten groeien met 135.000.

De mededeling over deze beslissing werd gedaan door Carolyn McCall, easyJet chief executive officer.

“I am really pleased to be able to announce the launch of a new base in Hamburg which will enable us to double the size of our operation. Hamburg and its region is one of the most dynamic economies in Europe with a significant and growing tourist industry.

“In the last twelve months more than half a million passengers have enjoyed easyJet’s low fares combined with our friendly service. These expansion plans mean that we expect to carry twice as many passengers in the first year of operations which will take us to more than a million passengers annually for the first time.”

In de base in Hamburg zal initieel gestart worden met drie A319 vliegtuigen. De base in Berlijn zal aangevuld worden met een extra vliegtuig. easyJet  zal het reizigersaantal vanuit Hamburg verdubbelen door 15 extra routes toe te voegen aan de bestaande 6 routes. In totaal zullen er bijna 170 vluchten per week uitgevoerd worden in de zomer van 2014.

 

Ook zakelijke routes

Naast de vakantiebestemmingen zullen er ook nieuwe zakelijke bestemming worden toegevoegd aan het routenetwerk vanuit Hamburg. Meer vertrektijden en early morning departures moeten easyJet aantrekkelijk maken voor de zakelijke reiziger.

Hamburg zal de 23e base zijn voor easyJet. En daar is burgemeester Olaf Scholz natuurlijk blij mee:

“easyJet’s recent decisions strengthen both the Hamburg Airport and the aircraft manufacturing location Hamburg – the third largest after Seattle and Toulouse. The most recent decision of the airline to purchase new aircraft is good for Airbus. It is also good news for suppliers that are involved in aircraft manufacturing.

“easyJet’s decisions underscore the positive development that Hamburg is experiencing in regards to aviation. This development shows that it was the right decision of the Hamburg Senate in 2000 to invest in aviation in Hamburg and to give the aviation industry the importance it deserves.”

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button