fbpx
Vliegvelden

Met Apple maps over landingsbaan

De snelste route naar Fairbanks International Airport is volgens Apple maps: volg Taxiway B en steek runway 20L over. Op 6 en 20 september heeft een automobilist deze route gevolgd. Het is een foutje in het apple maps programma dat alleen naar voren komt als je niet het adres intikt, maar een ‘map search’ doet. Inmiddels zijn driving instuctions ‘not available’.

20L

Runway 20L is de klenere van de twee ge-asfalteerde op Fairbanks. De baan is 1981m en wordt vooral door 737’s en general aviation gebruikt. Vanaf de openbare weg kan je hier komen, je moet door een motion-detection hek, wat blijkbaar automatisch opengaat. Vervolgens is er nog enkele honderden meters weg, waarlangs allerlei waarschuwingsborden staan. Daarna ben je op de taxiway. Inmiddels is deze toegang afgezet met een hek(je).


Baan 20L bevindt zich onder op de foto.

Picture 6

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button