fbpx
IncidentenOnderwerpenOpmerkelijk

Croatia Airlines nose gear up landing op Zurich Airport

Croatia Airlines nose gear up landing. Op 27 september heeft een Bombardier Dash-8 propeller vliegtuig van Croatia Airlines een nose gear up landing moeten maken. Alle 60 passagiers en 4 bemanningsleden konden ongedeerd het vliegtuig verlaten.

De vlucht vanuit Zagreb had problemen bij de approach op Zurich Airport. Een waarschuwingslampje meldde dat de nose gear (het landingswiel onder de neus van het vliegtuig) niet veilig was. De piloten hebben vervolgens de approach afgebroken en een holding gevlogen om te kijken of ze de problemen konden verhelpen in de lucht. Ongeveer veertig minuten later is alsnog de landing ingezet. Zurich Airport heeft alles in de tussentijd in gereedheid gebracht voor een emergency.

De landing is vervolgens goed verlopen zonder de nose gear. Het vliegtuig kwam tot stilstand met alleen het grote landingsgestel en verder de neus van het vliegtuig. Nadat de kist tot stilstand was gekomen konden de in grote getale opgetrommelde hulptroepen melden dat alles er veilig uitzag en dat de passagiers veilig konden uitstappen.

In het filmpje hieronder is het gesprek tussen de piloten uit Croatia Airlines kist en de Luchtverkeersleiding van Zurich Airport te horen. Bij 2.23 complimenteert de verkeersleiding de piloten: “Excellent job, Well done!”

Croatia Airlines nose gear up landing. Op 27 september heeft een Bombardier Dash-8 propeller vliegtuig van Croatia Airlines een nose gear up landing moeten maken

Luftaufnahme_Dock_E_2

 

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button