fbpx
Airlines

IndiGo wil naar 1.000 vliegtuigen

IndiGo, India’s grootste maatschappij wil uiteindelijk 1.000 vliegtuigen hebben. India is een enorme groeimarkt met meer dan een miljard inwoners. De komende 10 jaar wil IndiGo zijn vloot verdubbelen naar 150 toestellen. Wanner het duizendste toestel er moet zijn is niet duidelijk.

IndiGo

IndiGo is de grootste binnenlandse maatschappij van India en de enige grote Indiaase maatschappij die winst maakt. Jet Airways en Air India maken al jaren verlies. IndiGo heeft in januari 2011 bij Airbus 180 vliegtuigen besteld, destijds de grootste order ooit.

India

India is een lastige markt met hoge brandstofprijzen en belastingen. Het enorme aantal inwoners maakt het interessant. We berichtten al eerder dat Tata en Singapore Airlines een maatschappij willen starten. Ook de nieuwe A330 van Airbus is gericht op markten zoals die van India.
De voorspelling voor de komende 40 maanden is dat er elke maand 1 miljoen extra reizigers komen.

Enorme hoeveelheden toestellen

Er zijn twee andere maatschappijen met meer dan 1.000 toestellen: United en Delta. Alle andere maatschappijen hebben er (ruim) onder de 1.000. Bijvoorbeeld Air France-KLM heeft er 600 en Lufthansa 619.
Volgens Airbus wordt er in India nu per hoofd van de bevolking 0,05 vliegreizen gemaakt. In 2032 is dat 0,25; een vervijfvoudiging.
Ook soortgelijke maatschappijen bestellen enorme hoeveelheden toestellen. Lion Air (Indonesië) heeft bij Boeing 230 737’s besteld en bij Airbus 234 A320’s. AirAsia krijgt tot 2026 351 Airbus vliegtuigen geleverd.

IndiGo

IndiGo is een van de weinige maatschappijen met een speciale ramp zodat ook mensen in een rolstoel makkelijk aan boord kunnen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button