fbpx
Opmerkelijk

Landing zonder Nose Gear: filmpje!

27 September landde een Dash-8 van Croatia zonder nose gear op Zurich. Zulke landingen gebeuren niet vaak, beeldmateriaal is vaak niet beschikbaar. Een dergelijke landing ziet er wel apart uit, zo getuigt dit filmpje.

 

Op 18 oktober 2011 wilden de piloten van de 727 van Iran Air landen op Imam Khomeini Airport bij Teheran. Er kwam echter geen melding van een down and locked nose gear op vlucht IR-742. De landing werd afgebroken. In de holding kon het probleem niet gerepareerd worden. De piloten besloten uit te wijken naar Mehrabad Airport, het oude internationale vliegveld. Daar werd een low approach uitgevoerd waardoor vanaf de grond kon worden bevestigd dat het nose gear niet uitgeklapt was. Vervolgens werd de landing ingezet door Captain Hooshang Shahbazi met 94 passagiers aan boord en 18 crew members.

 

Iran Air vliegt inmiddels niet meer met 727’s.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button