fbpx
IncidentenOpmerkelijk

Alitalia A320 landt op half landingsgestel – Video

Een Airbus A320-200 van Alitalia heeft een harde landing gemaakt op Rome Fiumicino Airport. Vlucht AZ-63, registratie EI-EIB, uit Madrid wilde rond 20:10 landen op baan 16L. Nadat de crew een melding kreeg dat het landingsgestel niet veilig was uitgeklapt is een go-around gemaakt. De crew heeft geprobeerd het landingsgestel te maken, maar dit lukte niet. Uiteindelijk is het toestel veilig geland, niemand is gewond.

Vervolgens is nog een low approach gemaakt, zodat vanaf de grond kon worden gecontroleerd of het echt niet uitgeklapt was, dit bleek het geval. De crew van 5 personen maakte alle 151 passagiers klaar voor een emergency landing. De brandweer spoot schuim op de baan. De landing werd circa 50 minuten na de eerste poging ingezet. De captain is een voormalig luchtmacht piloot en heeft 15.000 vlieguren bij Alitalia. Nadat de landing goed afgelopen was is er hevig geapplaudiseerd. Er was een zekere spanning onder de passagiers, maar iedereen hield zich rustig. Bemanning en passagiers waren over en weer zeer positief over elkaar.

De Italiaanse luchtvartautoriteiten (ANSV) doen onderzoek. Zodra het onderzoek in en rond het vliegtuig klaar is zal de Airbus (gebouwd in 2010) worden weggesleept. Vooralsnog lijkt het erop dat de deuren van het rechter hoofd-landingsgestel niet open gingen. Het stormde hard ten tijde van de approach.

Hier vind je een overzicht van Twitter-foto’s

Video:


Een andere A320 op Fiumicino

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button