fbpx
Vliegvelden

China gaat valse bommeldingen hard bestraffen

China Daily bericht vandaag over de nieuwe harde aanpak wat betreft valse bommeldingen. Het hooggerechtshof heeft gister verklaard dat er 5 jaar gevangenisstraf op komt te staan.

“Over the past few years, China has seen many cases of terrorist threats being invented for the purposes of blackmail, taking revenge or just for fun. Such acts have caused panic among the public and disturbed public order,”

zei Sun Jungong, woordvoerder van Supreme People’s Court.

Afgelopen jaar zijn er 80 valse meldingen geweest. Tussen 15 en 18 mei zijn er 22 vluchten de dupe geweest van deze acties. Op 30 augustus 2012 is een vlucht van Shenzhen Airlines geannuleerd. Shenzhen heeft twee andere toestellen in moeten zetten en dat kostte 170.000 Yuan (ca 20.000 euro). De politie heeft de melder opgepakt en hij is tot 4 jaar cel veroordeeld.

Het gaat niet alleen om vliegvelden en vluchten maar ook valse meldingen voor bijvoorbeeld veerboten, ziekenhuizen of scholen. Als er chaos ontstaat, er noodverordeningen in werking moeten worden gezet en de schade meer dan RMB 500.000 (ca 60.000 euro) is dan kan een gevangenisstraf van 5 jaar worden opgelegd.

De punctualiteit is een probleem op Chinese vliegvelden. Van Peking vertrok 18% van de vluchten op tijd, Shanghai 29% en Guangzhou 35%. Hong Kong doet het een stuk beter met 64%.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button