fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegtuigen

Alaska Airlines bestelt 5 Next-Generation 737-900ERs

Alaska Airlines bestelt 5 Next-Generation 737-900ERs. Alaska Airlines de zevende maatschappij van de Verenigde Staten qua grootte, heeft een order geplaatst van 5 Next-Generation 737-900ERs. De order ter waarde van 481 miljoen dollar moet de vloot versterken en doorgaan met efficiënter om te gaan met brandstof.

Het doel van Alaska Airlines is om 4 tot 8 procent per jaar te groeien, de order van 5 Next-Generation 737-900ERs zal helpen om dit doel te bereiken, volgens Mark Eliasen. Eliasen is Alaska Air Group’s vice president of finance.

“The 737-900ER is a great aircraft, with the cost efficiency and reliability needed for us to be successful in today’s competitive marketplace.”

Brad McMullen, vice president of North America Sales, Boeing Commercial Airplanes voegt daar aan toe:

“The order of five additional 737-900ERs is an affirmation of our hometown partner’s successful strategy of offering customers good value, delivering a great onboard experience and running an on-time airline,”

“The 737-900ER offers Alaska Airlines the best seat-mile cost of any single-aisle airplane in production, which is especially important with today’s high fuel prices. The interior also complements Alaska’s excellent customer service, providing the passengers with a wonderful flying experience.”

De 737-900ER is het nieuwste en grootste model van de next generation 737 family. In vergelijking met de normale 737-900 kunnen er 26 extra passagiers mee of kan er ongeveer 500 nautisch mijl  (926 kilometer) verder mee gevlogen worden. Alaska Airlines gaat een twee-klassen configuratie hanteren.

Alaska Airlines

Alaska Airlines is de zevende maatschappij van de Verenigde Staten qua grootte van het aantal passagiers. Het hoofdkantoor staat in Seattle. De roots van de maatschappij gaan terug tot 1932.

Alaska en zustermaatschappij, Horizon Air, zijn eigendom van de Alaska Air Group.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button