fbpx
AirlinesOnderwerpen

VLM werknemers dreigen met actie

VLM werknemers dreigen met actie. Leden van FNV Bondgenoten werkzaam bij VLM Airlines Nederland (VLM) eisen dat hun werkgever de ontslagaanvraag voor acht (co-)piloten intrekt. Daarnaast willen zij een werkgelegenheidsgarantie voor alle werknemers.

“Tot hier en niet verder”

VLM heeft tot morgen 09.00 uur de tijd om in te gaan op de eisen. Reageert VLM niet dan volgt een ultimatum en kunnen de eerste acties op vrijdag 4 oktober worden verwacht. “Het is tot hier en niet verder”, aldus werknemers.

Vertrouwen in directie is weg

Jan van den Brink, bestuurder FNV Bondgenoten: “Dit is echt de druppel die de emmer doet overlopen. De werknemers hebben alle vertrouwen verloren in hun directie door de opeenstapeling van conflicten over pensioen, cao, bevriezing van loon.”

De bond is sinds dit voorjaar in overleg met VLM over een sociaal plan vanwege de sluiting van de standplaats in Eindhoven. Tijdens een overleg op 24 juli meldde de werkgever dat er geen sprake meer was van boventalligheid omdat de (co-)piloten konden worden ingezet op Rotterdam. En tevens dat werd gedacht aan een ander besparingsplan. Twee maanden later waait de wind uit een andere hoek en staan er acht banen op de tocht.

VLM

VLM, de Vlaamse Luchtvaartmaatschappij, is opgericht in 1992. Het bedrijf is tot 2007 zelfstandig geweest. De Air France-KLM groep heeft het overgenomen van de Nederlander Jaap Rosen Jacobsen en vervolgens ondergebracht bij CityJet. VLM vloog met Fokker 50’s voornamelijk op Londen City. Ook voor CityJet is Londen City de belangrijkste bestemming. CityJet staat al een tijdje in de etalage.

Bron: FNV, Wikipedia, CityJet

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button