fbpx
AirlinesOpmerkelijk

3 Emirates lanceringen op 1 dag – Video

Op 1 oktober lanceerde Emirates twee nieuwe routes en op één route een nieuw toestel.

Clark

Vlucht EK 338, een Boeing 777-200LR, vertrek om 04:40 van Dubai naar Clark International Airport bij Angeles, Filipijnen. Dit is de tweede bestemming van Emirates op de Filipijnen. De stad is in ontwikkeling en moet een toeristische trekpleister worden. Tevens wordt Clark Airport ontwikkeld tot belangrijkste internationae luchthaven van het land. Er komt een high-speed verbinding met het metronet van Manilla (90km verderop).

Brisbane

Voor het eerst vliegt Emirates op vlucht EK 434 met een A380 naar Brisbane en vervangt de 777-300ER. Hierdoor komen er meer dan 100 plaatsen bij. Het is de 22e A380 bestemming. De vlucht gaat na Brisbane door naar Auckland. Terugvlucht gaat weer via Brisbane naar Dubai. Auckland wordt hiermee na de Dubai de enige plek in de wereld waar drie Superjumbo’s van Emirates tegelijk kunnen staan: EK 434 uit Brisbane, EK 412 uit Sydney en EK 406 uit Melbourne.

Video van eerste landing en drie A380’s bij de gates op Auckland vind je hier.

Milaan-JFK

Laatste launch is de nieuwe route Milaan – New York JFK. Vlucht 205 uit Dubai vliegt na landing op Milaan door naar New York. De terugvlucht zal ook op Milaan een tussenstop maken.

Dit jaar heeft Emirates ook de bestemmingen: Warsaw, Algiers, Tokyo Haneda en Stockholm toegevoegd aan het route-netwerk. Volgende lanceringen zijn routes naar: Conakry in Guinea, Sialkot in Pakistan, Kabul, Kiev, Taipei en Boston in de komende maanden.

Bron: Emirates persbericht

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button