fbpx
Incidenten

CSA ATR-72 noodlanding na brand in motor

Een ATR-72-200 van CSA Czech Airlines klom na take-off van runway 31R van Boedapest naar 3.000 feet toen de crew een Mayday meldde. Er was rook in het vliegtuig en ze hadden zuurstofmaskers op. Er werd verzocht om direct terug te kunnen keren en zo snel mogelijk te landen op 31R. Een ander vliegtuig heeft de approach afgebroken en is naar de holding gegaan. Meerdere kisten zijn on hold gezet. Ongeveer een minuut na de mayday meldde de crew dat er een brand in de linker motor was geweest. De motor hebben ze uit gezet en de fire suppresion systeem aangezet. De brand leek geblust te zijn. In de stress van de situatie hebben ze doorgegeven dat er 330 passagiers aan boord waren, maar dit waren er maar 33 (en 4 crew).

Tien minuten na take-off was de kist veilig geland. Nadat gecontroleerd was of alles veilig was is de landingsbaan weer open gegaan voor al het vliegverkeer. De luchthaven is 30 minuten gesloten geweest omdat de andere landingsbaan in onderhoud is. Twee vliegtuigen zijn uitgeweken naar Bratislava.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button