fbpx
Airlines

Nieuwe toestellen Delta: 717’s van 10 jaar oud

De meeste maaschappijen verdringen zich om aankopen van de nieuwste toestellen aan te kondigen, Delta Airlines doet dat anders. Op 1 november gaat de eerste Boeing 717 vliegen. Delta neemt 88 toestellen over van AirTran. AirTran is opgegaan in Southwest Airlines en deze toestellen wilde men kwijt.
De gemiddelde leeftijd van de 717’s is ruim 10 jaar. Delta voorziet de toestellen van een volkomen nieuw interieur en wifi.

Vloot Delta

De gemiddelde leeftijd van de Delta vloot is over de 17 jaar. Dit is relatief oud. Ter vergelijking: Air France-KLM heeft een vloot van circa 10 jaar oud, Lufthansa: 12 jaar, Birtish Airways: 13 jaar. De opkomende Airlines hebben een jongere vloot, Emirates: 7,5 jaar, Turkish: 6,4 jaar.
Delta vliegt nog met een aantal toestellen die de meeste westerse maatschappijen niet meer voeren zoals de MD-90, MD-88 (23 jaar oud) en 757 (tot 25 jaar oud). De 717’s gaan onder andere de DC-9’s vervangen waar Delta nog altijd mee vliegt (gemiddelde leeftijd: 35 jaar). Ook de 757-200’s gaan eruit.
Delta heeft een vloot van 727 toestellen in 12 verschillende types.

Delta DC-9 in 1973
AirTran 717

Delta_717

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button