fbpx
Vliegtuigen

C919 weer uitgesteld

Airwise meldt dat de eerste vlucht van de C919 weer uitgesteld is. Deze testvlucht zou volgend jaar plaatsvinden, maar dit wordt 2015. Daardoor zal het toestel niet eerder geleverd worden dan 2017 of 2018. Er zijn nog veel problemen met de ontwikkeling.

China wijst erop dat het redelijk normaal is voor een nieuw type vliegtuig om vertraging in de ontwikkeling op te lopen. De 787, A350, A380 en 747-8 hebben dit allemaal meegemaakt.
Lees het hele verhaal hier

De C919 van Comac moet het eerste toestel worden dat de duopoly van Boeing en Airbus gaat doorbreken. Het wordt een concurrent van de A320 en 737. De C919 zal een capaciteit krijgen van 156-174 plaatsen krijgen. De verwachting is niet dat het kan tippen aan de nieuwe versies 737MAX en A320neo. Het is zelfs nog maar de vraag of de 919 te vergelijken is met de huidige single-aisle toestellen, de (brandstofverbruik-)specificaties zullen wellicht meer lijken op de eerste 737’s. China ziet het echt als een ontwikkelingstraject van vele jaren.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button