fbpx
Onderwerpen

Eerste stap emissierechten

De ICAO (International Civil Aviation Organization), onderdeel van de Verenigde Naties, zijn het eens over een routeplan voor de reductie van CO2-uitstoot. De details worden de komende drie jaar ingevuld en op de vergadering van 2016 bekrachtigd. Dan wordt het plan in 2020 van kracht. Eerder leek overeenstemming nog ver weg, maar alle 191 leden zijn er dus toch uitgekomen. Het is een duidelijke stap richting emissierechtem zei een lid.

EU ETS

De EU heeft toegezegd het eerder aangekondigde plan van emissierechten af te zwakken. Alleen voor de kilometers binnen het EU-vliegruim moeten rechten worden af worden gedragen. Dit is 60% minder dan het eerdere plan. De low-cost carriers hebben rechtzaken aangekondigd.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button