Onderwerp

Eerste stap emissierechten

De ICAO (International Civil Aviation Organization), onderdeel van de Verenigde Naties, zijn het eens over een routeplan voor de reductie van CO2-uitstoot. De details worden de komende drie jaar ingevuld en op de vergadering van 2016 bekrachtigd. Dan wordt het plan in 2020 van kracht. Eerder leek overeenstemming nog ver weg, maar alle 191 leden zijn er dus toch uitgekomen. Het is een duidelijke stap richting emissierechtem zei een lid.

EU ETS

De EU heeft toegezegd het eerder aangekondigde plan van emissierechten af te zwakken. Alleen voor de kilometers binnen het EU-vliegruim moeten rechten worden af worden gedragen. Dit is 60% minder dan het eerdere plan. De low-cost carriers hebben rechtzaken aangekondigd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close