fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegtuigen

Luxair bestelt zevende Bombardier Q400

Luxair bestelt zevende Bombardier Q400. Luxair heeft en zevende Bombardier Q400 NextGen besteld en een optie genomen op een achtste kist. Met deze bestelling blijft Luxair actief met het moderniseren van de vloot. Met de bestelling is een investering van 32,2 miljoen dollar gemoeid.

De Bombardier Q400’s worden al zeven jaar door Luxair gebruikt. Met de levering in het voorjaar van 2014 zal het aantal vliegtuigen van dit type op zeven komen.

Adrien Ney, President and CEO of LuxairGroup:

“I am pleased to announce the arrival of an additional Q400 NextGen. This turboprop plane has given us outstanding operational flexibility and performance. At the same time, it has enhanced comfort and convenience for passengers”

De vloot blijft bestaan uit 16 vliegtuigen aangezien de EmbraerERJ 145 (49 stoelen) binnenkort verkocht zal worden. Door deze te vervangen door Q400 waarin 76 stoelen zitten, wordt de capaciteit wel vergroot. Door de capaciteit te vergroten zal er ook een aanzienlijk aantal low-priced Seats bij komen.

Mike Arcamone, President, Bombardier Commercial Aircraft:

“Luxair, though steeped in over 50 years of aviation heritage, has grown today into one of the most modern airlines with one of the youngest fleets in Europe. The many attributes of the Q400 NextGen aircraft – its size, speed, comfort, economics and environmental credentials – have helped position Luxair as a leader in the short- to medium-haul market segment. Overall, the Q400 NextGen aircraft continues to deliver unmatched performance and operating economics and we’re delighted that Luxair has been experiencing success with its fleet”

Q400 NextGen
De Q400 NextGen is de recentste stap in de ontwikkeling van de Q400 vliegtuigen. Het is een geavanceerde opvolger van de Dash 8 van Bombardier. Deze kist is geoptimaliseerd voor korte vluchten en is daarbij milieuvriendelijker dan de voorgangers volgens Bombardier.Met de bestelling van Luxair komt het totaal aantal bestellingen van de Q400 en de Q400 turboprops op 476.

 

 

 

 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button