fbpx
Airlines

Fastjet stelt Johannesburg-route uit – Update

Fastjet vliegt nog steeds niet op de eerste intenationale route Dar es Salaam – Johannesburg. Op de website meldt de maatschappij dat de Zuid-Afrikaanse autoriteiten nog altijd niet de papieren heeft goedgekeurd. De vluchten tot en met 11 oktober zijn in ieder geval geannuleerd. Passagiers krijgen hun geld terug, plus een ticket voor een bestemming van Fastjet naar keuze.
Fastjet hoopt halverwege oktober te kunnen beginnen met de route.

—Oorspronkelijke bericht 28-9—

De Tanzaniaanse luchtvaartmaatschappij Fastjet stelt de eerste internationale route uit. Vandaag zou de eerste vlucht van Dar es Salaam naar Johannesburg vliegen. Volgens Fastjet is de reden dat de autoriteiten van Zuid-Afrika op het allerlaatste moment extra documenten wilden. Voorlopig zijn de vluchten t/m 2 oktober geannulleerd. Tickets gaan voor ongeveer €80,- enkele reis.

Fastjet

Fastjet is opgericht door Stelios Haji-Iaonnou, oprichter van easyJet. De low-cost maatschappij vliegt met drie Airbus A319-100’s vanuit Dar es Salaam. Vluchten gaan naar Kilimanjaro Airport, Mbeya, Mwanza en de onder touristen zeer populaire route van Kilimanjaro Airport naar Zanzibar. In Tanzania zijn de wegen in slechte staat en rijden amper treinen. Een busreis van Dar es Salaam naar kili airport duurt al snel 12 uur. Tickets van Fastjet beginnen bij 30 euro enkele reis. Fastjet wil groeien. De route naar Johannesburg is de eerste internationale. Er moeten routes naar Kenia, Ruanda, Uganda en Zambia volgen. Vliegreizen staat nog in de kinderschoenen in Oost-Afrika. Kenia Airways is een van de weinige grote maatschappijen. Tanzania heeft bijvoorbeeld geen nationale maatschappij. En low-cost carriers zijn er ook amper, alleen het vanuit Kenia opererende Fly540 (deels eigendom van Fastjet)

Fastjet vliegt bijna een jaar en heeft inmiddels 300.000 passagiers vervoerd.

Fly540 op kilimanjaro Airport
Fly540 op kilimanjaro Airport
Kilimanjaro Airport
Kilimanjaro Airport
Zanzibar Airport
Zanzibar Airport

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button