fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Chinese Comac serieus met widebody project

Het Chinese Comac heeft het project naar een nieuwe widebody opgeschaald, zo meldt flightglobal.

Het nieuwe toestel moet 300 plaatsen krijgen, voor een deel gemaakt zijn van composieten en 6500-8000nm bereik hebben. Het lijkt hiermee een concurrent voor de 787 en A350 te moeten worden. Tussen 2023 en 2025 moet het toestel op de markt komen.

Comac heeft de ARJ21-700 in ontwikkeling, maar die is nog steeds niet door de certificering heen. Ook is men bezig met de C919 een concurrent voor de 737 en A320. Dit programma heeft wat tegenslagen, de eerste vlucht zou in 2015 moeten plaatsvinden.

Voor het hele bericht zie flightglobal

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button