fbpx
IncidentenOnderwerpen

Passagier landt vliegtuig – Update

-Update-
Vandaag werd bekend dat de piloot is overleden.

–Oorspronkelijke bericht 9-okt–
Een passagier moest achter de stuurknuppel kruipen nadat de piloot ziek was geworden. Beide waren aan boord van een kleine eenmotorige turboprop. Tijdens de vlucht meldde de piloot rond 18:20 dat hij niet verder kon vliegen.

De passagier (enige passagier aan boord) was met de piloot onderweg vanaf Sandtoft airfield. De man heeft weleens een vliegtuigje bestuurd in de lucht, maar had nog nooit een vliegtuig geland. De toren heeft vlieginstructeurs gebeld en onder andere Roy Murray. Murray vertelt aan BBC News dat de passagier het geweldig gedaan heeft. Na vier pogingen stond het vliegtuig om 19:50 veilig aan de grond op Humberside Airport. De landing was zelfs erg netjes uitgevoerd. Een vlucht uit Amsterdam liep vertraging op door het incident.

Interview met Roy Murray bij de BBC

Bron: nos.nl, Sky en thisisscunthorpe.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button