fbpx
AirlinesOnderwerpen

VLM ontslag van de baan

VLM ontslag van de baan. Dinsdagmiddag hebben de vakbonden en de ondernemingsraad met de directie van VLM Airlines (onderdeel van CityJet, en dat is weer een onderdeel van de Airfrance KLM groep) een overeenkomst bereikt. Daarmee zijn verdere acties van de baan.

FNV Bondgenoten bereikt overeenkomst met VLM Airlines

De acht piloten die zouden worden ontslagen, behouden hun baan. In ruil daarvoor maken alle (co) piloten één keer geen stap in de salarisschaal. Iedereen die nog een stap kan maken, schort die stap een jaar op.

Verder zal VLM Airlines zich houden aan het Sociaal Handvest AF-KLM. Dit betekent dat ze bij eventuele toekomstige boventalligheid met de vakbonden overlegd en dat er gekeken zal worden naar oplossingen binnen de groep.

Acties succesvol

Jan van de Brink, bestuurder FNV Bondgenoten is blij met het resultaat. De acties van afgelopen vrijdag en het weekend toonden aan dat de werknemers achter elkaar staan. Actie voeren is niet gemakkelijk, er is durf voor nodig . Zeker als je op een buitenlandse luchthaven je toestel laat staan. Maar het was niet voor niets: acht collega’s hebben hun baan behouden.”

Afgelopen vrijdag en het weekend vertrokken álle vluchten van VLM Airlines met ruim een uur vertraging.

Bron: FNV

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button