fbpx
Onderwerpen

Piloten Martinair eisen rang terug

Een groep van 25 voormalig Martinair piloten eisen hun oude rang terug nu zij in dienst komen bij KLM. Na het stoppen van de passagiersvluchten van Martinair zijn 106 van de 350 vliegers overbodig geworden. KLM biedt wel baangarantie, maar de piloten moeten onderaan de ladder beginnen. Een Martinaircaptain wordt dus co-co bij de KLM.

Pilotenvakbond VNV komt op voor de KLM piloten die niet willen dat zij een tijd gepasseerd worden in promoties als er 106 ex-Martinair vliegers bij KLM instromen. Een groep van 25 van die 106 piloten in de rechtbank om hun oude rang veilig te stellen omdat zij het niet eens zijn met de afspraken die VNV en KLM gemaakt hebben. Eerder was er al een rechtzaak van 215 cabin crew. Uitspraak in die rechtzaak wordt einde van het jaar verwacht.

Uitspraak vind je hier

Bronnen: Haarlems Dagblad, Parool, Website De Unie.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button