fbpx
Airlines

Fastjet breekt Afrikaanse markt van internationaal vliegen open

Aanstaande vrijdag begint Fastjet te vliegen van Dar es Salaam naar Johannesburg. Een enkele reis kost bij Fastjet $100, terwijl de concurrentie (South African) zo een $250 vraagt. Zuid Afrika is één van de belangrijkste handelspartners van Tanzania.

Van bus naar vliegtuig

Fastjet is al en tijdje bezig vanuit hun basis in Dar es Salaam. Er zijn 5 bestemmingen in Tanzania. In Tanzania zijn de wegen zeer slecht en worden auto’s dikwijls door de politie ‘doorzocht’, waardoor een reis niet opschiet. Treinen rijden niet of nauwelijks, de bus is het enige openbaar vervoer middel. Veel maatschappijen onderhouden de bussen slecht en wegen zijn onverlicht. Er zijn dus veel ongelukken. Hier is Fastjet (onder andere opgericht door Stelios Haji-Iaonnou, oprichter van easyJet) op ingesprongen. Vanaf 20 euro kan je naar de andere kant van het land vliegen.
In Latijns-Amerika is deze tendens al langer aan de gang. The Wall Street Journal heeft er vandaag een interessant artikel over.

Fastjet Internationaal

Fastjet wil uitbreiden op internationale routes. De eerste is dus Johannesburg. Na enige vertraging is de eerste vlucht (met een A319) dus vrijdag. Fastjet wil in 2014 uitbreiden naar onder andere Kenia en Uganda.

Fastjet vliegt op maandag, woensdag en vrijdag naar Johannesburg. De vlucht vertrekt volgens schema om 10:15 en komt 12:45 aan. Terugvlucht vertrekt 13:45 en is weer in Dar om 18:10.

©Redactie
Bron: Fastjet website

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button