fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Boeing maakt minder 747-8

Boeing gaat de productie van de 747-8 vertragen, vanwege de slechte vraag.

Veel airlines kiezen voor de iets kleinere tweemotorige toestellen, vanwege de brandstof besparing. Zo gaan er in een typische 3-class 747-8 467 passagiers. In de 777-300ER passen in dezelfde lay-out 386 mensen. In de A380 gaan 525 passagiers.

Van de 747-8 zijn er 107 toestellen besteld (vracht en passagier) en inmiddels 56 geleverd. Dit jaar zijn er netto geen bestellingen bijgekomen. De grootste klant is Lufthansa met 19 bestellingen van de pasagiersvariant.

Boeing gaat in plaats van 1,75 toestellen per maand er nu 1,5 bouwen. Omdat het om zo weinig toestellen gaat maakt het geen verschil voor de financiële voorspellingen van Boeing. De verlaging is in principe tot 2015, vanaf dan verwacht Boeing weer meer bestellingen te krijgen, vooral voor de freighter. De verwachting is dat deze 747-8F op lange termijn zal blijven verkopen, de passagiersversie zal concurrentie krijgen van de nieuwe 777X.

Boeing benadrukt dat ze vertrouwen blijven houden in de 747-8 en daarom ook blijven investeren in het toestel.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button