fbpx
AirlinesOnderwerpen

Transaero zet 652 stoelen in A380

De A380’s van Transaero krijgen 652 stoelen. Meer stoelen dan welk verkeersvliegtuig ooit en 114 stoelen meer dan Air France, die momenteel de meeste mensen in een A380 stopt. De A380 is gecertificeerd tot 853 passagiers, in een all-economy opstelling.

Transaero’s CEO Olga Peshakova zei in een interview met USA Today dat er een Imperial Class komt met 12 suites, business class met 24 full-flat seats en all-around access. En 616 economy stoelen. Alle vier A380’s zullen zo worden uitgerust.

Meeste airlines hebben tussen de 470 en 520 stoelen. Korean heeft maar 407 stoelen aan boord, waardoor er veel ruimte is. Economy heeft een 34″ pitch. Transaero houdt 31″ aan.

Routes

De A380 wordt op de populairste routes ingezet. Van Moskou naar Thailand, Dominicaanse Republiek en Barcelona. Opmerkelijk is dat de A380 ook op binnenlandse vluchten kan worden ingezet, dat gebeurt nu nergens ter wereld. Transaero heeft het dan over Moskou-Vladivostok, een route van ongeveer 6000km. Eén van de langste binnenlandse routes.

Transaero heeft ook de Boeing 747-8 besteld. Het plan is om combinaties van deze twee toestellen op bepaalde routes in te zetten. Bijvoobeeld in het hoogseizoen met de A380 naar Thailand en in het laagseizoen met een 747-8.

Transaero is de tweede maatschappij van Rusland. Ze vliegen op ruim 100 bestemmingen met 76 vliegtuigen. 33 Zijn er in bestelling.

©Redactie
Bronnen: USA Today, Wikipedia, Transaero website

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button