fbpx
Airlines

Winterdienstregeling KLM

Winterdienstregeling KLM, uitbreiding en versteviging van het netwerk KLM zal haar intercontinentale expansie richten op Zuid Amerika. Na enkele jaren zal Santiago de Chile (Chili) vanaf deze winter (per februari) weer onderdeel uit maken van de KLM dienstregeling. Het is daarmee de negende bestemming binnen Midden en Zuid Amerika die door KLM wordt aangevlogen, waarmee het belang van deze groei regio voor de lange afstandsvluchten wordt onderstreept. Ook binnen Europa breidt KLM haar netwerk uit en opent zij Florence (Italië), beroemd vanwege haar historie en haar artistieke en architectonische erfgoed, als nieuwe bestemming die tweemaal per dag zal worden aangevlogen.

Naast deze nieuwe bestemmingen, past KLM de capaciteit aan op seizoenschommelingen in de marktvraag, en op het versterken en waar mogelijk uitbreiden van de samenwerking met partners. In totaal zet KLM in winter 2013 een capaciteitsgroei in van 2,8% op haar eigen netwerk ten opzichte van winter 2012.

Tevens wordt de reeds ingezette vloot- en product ontwikkeling voortgezet. Zo wordt deze winter gestart met de vervanging van de Fokker 70 vloot door zes nieuwe Embraer 90’s, en zal de her-configuratie van de nieuwe ‘World Business Class’ binnen de Boeing 747 vloot worden afgerond. Hierna zijn de Boeing 777 toestellen aan de beurt.

Europa, voortdurend in beweging Naast de opening van Florence (Italië), heeft KLM ook Kent (Engeland) en Alesund (Noorwegen) in haar winterdienstregeling opgenomen. Beide bestemmingen zijn afgelopen zomer opgestart en worden nu dus het hele jaar aangevlogen. Daarnaast breidt KLM haar capaciteit onder andere uit op Aalborg (Denemarken), Athene (Griekenland) en Basel (Zwitserland). Laatstgenoemde bestemming zal vanaf deze winter zelfs driemaal per dag worden aangedaan.

Zo versterkt KLM niet alleen haar Europa netwerk en connectiviteit, maar worden er ook meer connecties aangeboden op het intercontinentale netwerk van KLM.

Noord-Amerika, netwerk optimalisatie Binnen Noord Amerika breidt KLM haar capaciteit uit op bestaande bestemmingen om zo te voldoen aan seizoensvraag en om de samenwerking met haar partners te verstevigen. Zo wordt Mexico-Stad in december en januari 9 keer per week (in plaats van 7 keer) aangevlogen om aan de extra vraag te voldoen. Dit komt ook ten goede aan de samenwerking met code share partner AeroMéxico aangezien er nu nog meer connecties worden aangeboden.

Ook in Canada vergroot KLM haar capaciteit. Komende winter zal Calgary 6 keer per week worden aangevlogen, ondersteund door de uitstekende verbindingen van onze Canadese partner West Jet.

Midden en Zuid-Amerika, samenwerking als basis voor groei Naast de nieuwe bestemming Santiago de Chile, biedt KLM in de winter nog meer nieuwe bestemmingen aan in samenwerking met diverse partners. Zo zijn Montego Bay en Kingston (beide Jamaica) opgenomen de winterdienstregeling, in samenwerking met COPA Airlines. Ook de samenwerking met het Braziliaanse maatschappij GOL is versterkt door in de komende winter nog meer bestemmingen aan te bieden vanaf zowel Rio de Janeiro als Sao Paulo. Daarnaast zal KLM de samenwerking versterken met InselAir om betere verbindingen tot stand te brengen naar Caribische bestemmingen via Curaçao.

Afrika, stabilisatie van het netwerk Binnen Afrika staat de samenwerking met partner Kenia Airways centraal. KLM is voortdurend bezig met het optimaliseren van deze samenwerking om zo een steeds groter netwerk binnen Afrika te kunnen aanbieden. In lijn met het zomer programma, blijven de rechtstreekse KLM vluchten naar Addis Ababa (Ethiopië) en Khartoum (Soedan) opgeschort. Deze bestemmingen worden komende winter met Kenya Airways via Nairobi aangeboden.

Daarentegen heeft KLM op een aantal bestemmingen binnen Afrika haar eigen capaciteit uitgebreid. Zo worden Entebbe (Oeganda) en Kigali (Rwanda) nu dagelijks rechtstreeks aangevlogen.

Azië, groei op Zuidoost Azie De afgelopen zomer gestarte operatie op Fukuoka (Japan) wordt door KLM ook in de winter doorgetrokken. Daarnaast is het Azië netwerk van KLM op diverse punten aangepast om zo nog beter te voldoen aan de vraag uit de markt en om het product nog beter te maken. Zo wordt het aantal frequenties op Bangkok (Thailand) verhoogd van zeven naar tien keer per week.

KLM zal de samenwerking met Jet Airways die afgelopen zomer werd gelanceerd, verder uitbouwen om de connectiviteit tussen India en Europa verder te verbeteren. KLM zal haar passagiers de bestemmingen Madras, Hyderabad en Bangalore als vervolgbestemmingen op de dagelijks aangevlogen bestemming Delhi, blijven aanbieden.

Midden-Oosten, groei in samenwerking met Etihad Ook in het Midden-Oosten maakt KLM optimaal gebruik van een van haar samenwerking met Etihad Airways, door het aantal vluchten naar Etihad’s thuisbasis Abu Dhabi op te voeren. Door het aanbieden van een dagelijkse vlucht versterken beide partners hun samenwerking. Naast deze capaciteitsuitbreiding wordt ook het netwerk vergroot aangezien KLM in samenwerking met Etihad vanaf de winter ook de Seychellen, Malediven, Brisbane (Australië), Khartoum (Sudan), en Karachi (Pakistan) heeft opgenomen in haar dienstregeling.

Ook heeft KLM de capaciteit naar Dubai vergroot. Vanaf deze winter biedt KLM 11 vluchten per week aan naar Dubai.

Bron: KLM

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button