fbpx
Onderwerpen

Brandbrief luchtverkeersleiders

Als het kabinet de luchtverkeersleiders dwingt met minder salaris genoegen te nemen, kunnen de Nederlandse vliegvelden minder vluchten aan. Vanaf 2017 mag een luchtverkeersleider nog maximaal een ministersalaris verdienen. Nu is het zo dat 55% van de 225 luchtverkeersleiders meer verdient. Richard Meinders, voorzitter van het luchtverkeersleidersgilde zegt dat ze dreigen naar het buitenland te vertrekken. “Er is al een handjevol weggegaan”.

De verkeersleider vragen de minister om een uitzonderingspositie. In de omringende landen verdient men hetzelfde, dus het salaris is “billijk en marktconform”, aldus het gilde. De 75 bestverdienende luchtverkeersleiders krijgen gemiddeld een salaris van €212.000. Een minister verdient €144.000. De overheid onderzoekt wat de effecten zijn van de nieuwe wetten.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button